Nálev na 10 Kg okurek:
4,5 l voda
1,5 l ocet
192 g sůl
360 g cukr
60 tablet sacharin
12 Ks nové koření
18 Ks pepř celý
12 Ks hřebíček celý
Nálev na 10 Kg okurek:
4,5 l voda
1,5 l ocet
192 g sůl
360 g cukr
60 tablet sacharin
12 Ks nové koření
18 Ks pepř celý
12 Ks hřebíček celý
2 kg rajčata
50 g česnek
600 g cibule
250 g cukr
35 g sůl
10 g mletá paprika sladká
5 g chilli
1 dl ocet
5 ks hřebíček
2 ks bobkový list
5 ks nové koření
2,2 kg čisté cukety
0.5 kg cibule
0,8 kg červená paprika
250 ml ocet
100 ml olej
1 Pl soli
1 Pl mletého pepře
8 vrchovatých lžic cukru
1 větší lilek (asi 500g)
1 rajče (dužina jemně nakrájená)
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce pokrájené petrželky
2 lžičky najemno krájená jarní cibulka
1 lžíce citronová šťáva
sůl, pepř, toustový chleba k podávání
500 g bílé zelí nakrájené na krátké nudličky
200 g mrkve nastrouhané na hrubém struhadle
1 bílá cibule nakrájená na drobno
200 g domácí majonéza
100 g zakysaná smetana
12 kg červené řepy (10 kg po uvaření a očištění)
4 l vývaru z řepy
1 l ocet 8%
300 g cukr
50 ks tablet umělé sladidlo
150 gr sůl
3 g fenykl
200 g (podle chuti) strouhaný křen