2,2 kg čisté cukety

0.5 kg cibule
0,8 kg červená paprika
250 ml ocet
100 ml olej
1 Pl soli
1 Pl mletého pepře
8 vrchovatých lžic cukru
2,2 kg čisté cukety
0.5 kg cibule
0,8 kg červená paprika
250 ml ocet
100 ml olej
1 Pl soli
1 Pl mletého pepře
8 vrchovatých lžic cukru
12 kg červené řepy (10 kg po uvaření a očištění)
4 l vývaru z řepy
1 l ocet 8%
300 g cukr
50 ks tablet umělé sladidlo
150 gr sůl
1 ČL fenykl
200 g (podle chuti) strouhaný křen
500 g polohrubá mouka
130 g škvarků na drobno posekaných
180 g rozpuštěné sádlo
50 g droždí
2 žloutky
3,5 dl mléko
špetka cukru
1Kl sůl
SUROVINY:
5 rohlíků
1 vejce
1,5 dl mléka
sůl
10 g másla
hrst krájené petrželové natě
5 lžic polohrubé mouky
bramborový škrob – Solamyl
375 g vody
150 g másla
225 g polohrubé mouky
6 vajec
špetka soli
olej na smažení
SUROVINY:
600 g brambor uvařených den předem
2 žloutky
50 g bramborové moučky (solamyl)
30 g rozpuštěného másla
sůl
muškátový ořech
750 g brambor vařených předešlého dne
120 g dětské krupice
3 rohlíky
30 g másla
105 g solamylu
3 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
450 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
2 dcl mléka
sůl
4 rohlíky nakrájené na kostky
2 rohlíky pokrájené na kostky zalijeme 4 lžícemi mléka, přidáme 1 vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce hrubé mouky. Vše smícháme, vytvarujeme do podoby knedlíku a uvaříme v osolené vodě. Vhodné hlavně ke zvěřině.