1 větší lilek (asi 500g)
1 rajče (dužina jemně nakrájená)
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce pokrájené petrželky
2 lžičky najemno krájená jarní cibulka
1 lžíce citronová šťáva
sůl, pepř, toustový chleba k podávání
1 větší lilek (asi 500g)
1 rajče (dužina jemně nakrájená)
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce pokrájené petrželky
2 lžičky najemno krájená jarní cibulka
1 lžíce citronová šťáva
sůl, pepř, toustový chleba k podávání
400 g krájené šunky
150 g cibule
200 g domácí majonéza
2 PL olej
2 PL hořčice
2 PL protlak
1 PL ocet
1 PL cukr
1 KL worcestrová omáčka
120 g strouhaných kyselých okurek
4 vejce vařená natvrdo
8 nožek hrubých párků
200 g kvašené zelí – pokrájené
400 g cibule – nakrájenou
na kolečka spaříme 1 minutu vařící vodou
40 g plnotučná hořčice
1 feferonka – drobně nakrájená
DOMÁCÍ UTOPENCI
300 g kysaného zelí
230 g domácí majonéza
3 PL strouhaný křen
1 stroužek česnek
250 g domácích škvarků
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
1 vejce vařené vejce
2 ks kyselá okurka
1 PL hořčice
1 KL sůl
1 KL mletý pepř
Tvarůžková pomazánka
1 balení tvarůžků (5 koleček)
1 pomazánkové máslo s příchutí cibule česnek
190 g zakysané smetany 15 % tuku
1/4 lžičky kayenského pepře
1 šalotka nebo jarní cibule
SUROVINY:
Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou
kostka tvarohu
4 lžíce majonézy
sůl
pepř
0,5 lžičky sladké papriky
1 stuček česneku
2 sýry Hermelín
SUROVINY:
Chleba s dírou
krajíc chleba
vejce
sůl
pepř
mletá paprika
olej
česnek
SUROVINY:
Nivové jednohubky
1 listové těsto
1 žloutek
koření
1 šlehačka
20 dkg nivy