SUROVINY:
750 g brambor vařených předešlého dne
120 g dětské krupice
3 rohlíky
30 g másla
105 g solamylu
3 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
750 g brambor vařených předešlého dne
120 g dětské krupice
3 rohlíky
30 g másla
105 g solamylu
3 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
450 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
2 dcl mléka
sůl
4 rohlíky nakrájené na kostky
2 rohlíky pokrájené na kostky zalijeme 4 lžícemi mléka, přidáme 1 vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce hrubé mouky. Vše smícháme, vytvarujeme do podoby knedlíku a uvaříme v osolené vodě. Vhodné hlavně ke zvěřině.
350 ml zakysané smetany
200 g plísňového sýra
5-6 jarních cibulek
1 lžička worcestrové omáčky
sůl a pepř
Cibuli nakrájíme, sýr rozdrobíme a zbytek přísad vložíme do mixéru a vytvoříme mladkou omáčku, kterou dochutíme solí a pepřem. Hladká omáčka se dá vytvořit i pomocí ponorného mixéru ve hlubší nádobě aby nebyly přísady na zdi.
1 pol. lžice bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce hořčice
1/2 lžičky soli
špetka pepře
150 ml olivového oleje
150 ml slunečnicového oleje
Základem úspěchu je aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.
Dobrý a hlavně domácí.
Rozpis je na 14 sklenic 0,3 l.
5 kg rajčat
1 kg jablek
0,5 kg cibule
2 p. lžíce soli
4 dcl octa
8 hřebíčků
10 ks pepř celý
10 ks nové koření
Rajčata nakrajeme nebo pomeleme, jablka oškrábat a postrouhat, cibuli oloupat, nakrájet.