Na 1 litr:
700 ml vody
300 ml octa
25 g lžičky soli
30 g lžičky cukru
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
2 hřebíčky
2 bobkového listy
Na 1 litr:
700 ml vody
300 ml octa
25 g lžičky soli
30 g lžičky cukru
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
2 hřebíčky
2 bobkového listy
1 l voda
2 dl olej
5 g celý pepř
5 g mletý kmín
3 g mletá paprika sladká
3 g mletá paprika pálivá
100 g cibule
20 g česnek
20 g sůl
20 g maďarská paprika sladká
30 g sůl
5 g cayennský pepř
5 g mletý pepř černý
15 g sušený mletý česnek
5 g sušená mletá cibule
2 g sušené oregano
2 g sušený tymián
Rozpis na 1 kg masa:
100 ml oleje
4 stroužky česneku (vylisujeme)
1 lžička mletého pepře
1 lžička mleté papriky
2 lžičky majoránky
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky maggi
Vše smícháme, vložíme maso a necháme rozležet, nejlépe do druhého dne.
350 ml zakysané smetany
200 g plísňového sýra
5-6 jarních cibulek
1 lžička worcestrové omáčky
sůl a pepř
Cibuli nakrájíme, sýr rozdrobíme a zbytek přísad vložíme do mixéru a vytvoříme mladkou omáčku, kterou dochutíme solí a pepřem. Hladká omáčka se dá vytvořit i pomocí ponorného mixéru ve hlubší nádobě aby nebyly přísady na zdi.
190 g zekysané smetany
3 stroužky česneku
sůl, pepř
Promícháme zákys s prolisovaným česnekem a dochutíme silí a pepřem. Necháme uležet v ledničce. Výborný ke grilovaným masům restované játře.
1 pol. lžice bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce hořčice
1/2 lžičky soli
špetka pepře
150 ml olivového oleje
150 ml slunečnicového oleje
Základem úspěchu je aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.
1,3 kg kotlety vepřové
4 ks čili papriček /piri piri/
2 lžice gril. koření
1/2 lžičky thajského kari
1 dcl oleje
0,5dc vody